Referat: Skogsbo/Avesta IF U - Horndals IF

Skogsbo/Avesta IF U - Horndals IF 2-0 (2-0)

Förlust i en dåligt spelad match överlag.
Det var inte många målchanser som vaskades fram från något av lagen denna kväll och då framför allt inte från vår sida.

Första halvlek var väldigt blek av oss horndalingar. Framför allt när det gällde inställningen och att verkligen försöka vara först på bollarna. SAIF hade då mer boll samtidigt som vi försvarsmässigt inte riktigt läste spelet på rätt sätt. Vi började springa och täcka ytor alldeles för sent vilket gjorde att vi fick springa alldeles för mycket i onödan. Hemmalaget fick väldigt lätt att vinna ytor i spelet.

När vi i första halvleken hade boll och skulle påbörja uppspel så fanns inte de rätta passningsalternativen. Mer snack och rörelse skulle då ha behövts. Att hänga med huvudet är då ingen bra lösning. Det är jobbet vi måste ta för att göra våra medspelare, sig själv och laget bättre.
2-0 var ställningen i halvtid vilket får anser som rättvist halvtidsresultat. Deras 2-0 var tyvärr klar offside men det är inte det vi förlorar matchen på.

I andra halvleken skärpte vi iallafall till oss rent inställningsmässigt. Vi började även att vinna mer boll och fick till ett bättre passningsspel. Andra halvlek är spelmässigt jämn men med väldigt få målchanser från båda håll vilket resulterade i att andra halvlek blev mållös.

Kan det möjligtvis vara så att vi saknade matchtempo då vi inte haft någon match på 3 veckor? Ja, kanske. Men lite mer jäklar anamma hade vi allt kunnat visa, då sett till första halvlek.